maanantai 24. lokakuuta 2011

Lokakuun viimeinen viikko


Ajelin aamulla töihin yhdeksäksi. Oli kuulas ja valoisa aamu. Ensi viikolla tähän aikaan kuulaat ja valoisat aamut alkaa tuntia aikaisemmin. Ja loppuu myös tuntia aikaisemmin.

Perjantai-iltana tuijoteltiin pilvetöntä taivasta. Nähtiin tähtiä, nähtiin linnunrata. Linnunrata on suuri, ihminen on kovin pieni. Mökin seinän takana rapisteli tosin vielä pienempi hiiri, kun istuin sängyllä, kuuntelin j o u l u lauluja ja virkkasin mattoa. Matto annettiin seuraavana aamuna lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea ja joka ei pidä mistään uudesta; vaatekaapista matkaan lähteneet neuleet löysi uuden kodin nopsaan!Aamulla leivottiin pannareita. Ohje on yksinkertaisuudessaan hyvä ja helppo:
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta.

Paistetaan pieniä lettuja.

Lämmöntuottamiseksi polteltiin uunia. Kunnes se oli yli 300 astetta: 'nyt pitää leipoa rieskaa!' Juuri uunista otettu lämmin rieska on niin hyvää!


Esikoisen synttärit oli sunnuntaina. Meillä on perinteinen synttäriaamupala: croisantteja, mutakakkua, marjoja, appelsiinimehua. Mielikuvituksekkaammat tarjoilut järkätään sitten kavereille ja/tai sukulaisille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti