lauantai 27. maaliskuuta 2010

Verhoan siis olen

Tälle illalle oli kovasti odotuksia. Loman ensimmäinen ilta. Ja kävi niin kuin tällaisissa tapauksissa aina käy: asiat etenevät omalla painollaan ja mutkikkaalla reitillään aivan toiseen suuntaan.

Minun piti tekemäni verhoille jotain.

Joko paljastamaan tämän piilossa oleva



tai sitten viimeistelemään tämän sovitteilla olevan.

Noihin verhoihin on päädytty mutkan kautta. Ostin opiskeluaikoinaan (varmaankin pankin lainaamilla rahoilla) Jane Churchillin Indian summer -verhokankaat. Ne palvelivat aikansa meidän boheemissa opiskelijakodissa. Sitten tein niistä pussilakanat ja tyynynpäällisiä ja ne palvelevat edelleen hyvin.

Halusin keittiöön Jane Churchilliä (alla) mutta sitä ei tullut sopivasti vastaan. Huonoina kompromisseina on sitten hankittu Hemtexin kapat, Tiimarin (!) kapat, Pentikin kaitaliinat, jossain välissä oli pelkkä valkoinenkin, sitten tuli tämä Esmen New Heaven ja nyt sovitteilla siis tämä yllä oleva, joka pitäisi kantata valkoisella ja valelaskottaa.



Mutta en ommellut verhoja. Käytin illan a) selvittämällä, mitä kirjoja meillä on lainassa b) paikallistamaan nämä kirjat talosta c) täsmentämään näistä kirjoista ja kirjallisuusdiplomivaatimuksista mitä vielä tänä keväänä lasten kanssa luetaan. (= Lapset lukevat, ja minä harpon kirjoja läpi sen verran, että osaan tehdä niistä kysymyksiä. Ja mikään ei ole mukavampaa; luin Robin Hoodin, Nikke -kirjat, Ullan ja Johannan ja monta muuta hyvää.) Sitten luettiin yhdessä ja kuunneltiin Azkabanin vankia samalla kun siivoilin huonetta.

Tuosta mutkan kautta maaliin pääsystä. Selasin muotilehtiä (korostus oma ja sarkastisuuteen viittaava).

Elle esittelee inspiraatiokuvia. Vaikka pinnistän kapasiteettini äärimmilleen, en käsitä miten, miksi ja missä tilanteessa mikään tästä olisi inspiroimassa. En tiedä, missä maailmassa kuvan suunnitellut muotitoimittaja kuvittelee meidän tavisten olevan töissä. Tai mitä meidän tekevän vapaalla.



Luin Voguen. Ei sielläkään ne muotikuvat kiinnostaneet, mutta tämä pikkukuva Gwyneth Paltrowista inspiroi. Tummansininen yläosa ja löysä valkoinen alaosa: tykkään! Ja miten sattuikaan että kaapista löytyy tummansinisiä yläosia (jos kohta ei Armani Priveä) ja valkoisia alaosia! :D




Sitten luin Glorian. Edelleenkään taiteelliset ja inspiroivat muotikuvat ei sytyttäneet yhtään lamppua. Mutta paparazzin pikkukuva kyllä; tuolla taustalla on paljon ruskeita laukkuja. Ruskeita laukkuja, sellainen! (Onneksi muistin, että yksi hyvä on suutarilla paikattavana). (Ja muistin myös, että seuraavassa laukussa täytyy olla kaksi osaa kahdella vetskarilla eroteltuna ja molemmat osat niin isoja, että niihin mahtuu kannettava + nopean yöpymisen kamat).




Nyt lähden inspiroitumaan lomalle. Lukemaan ja ompelemaan ja sen sellaista puuhaamaan :D

Elle 3/2010, Vogue 2 / 2010, Gloria 4 / 2010.

5 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa! Mä lomailen vasta ensi viikolla.

    Joo, mulla menee kanssa ihan yli hilseen nuo inspiroivat (tuossa on kursiivi) kuvat. Niinku, what...?

    Ja silmäni kiinnittyivät samaan Glorian kuvaan;)

    VastaaPoista
  2. Hyvää lomaa. Mä lomailin jo, mutta pian alkaa pidempi "loma".
    Siis eikös tuossa Ellen kuvan asussa vois keikkua duunissa pöydän kulmalla palaverissa:) Joo menee yli minunkin käsityskyvyn, mutta mä oonkin tavis:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, nyt voin sanoa, että olen kyllä sen tarpeessakin :)

    Olikohan se nyt sitten Gloria, joka esitteli Skannon johtajan Barbara Roosin kotia. Hän oli pätevän ja osaavan naisen näköinen kiireestä kantapäähän. Ja jokseenkin erityylinen kuin tämä esimerkki ...

    VastaaPoista
  4. Mulle tuli tuosta Ellen kuvasta mieleen "Wilma S" tatuoimassa toimistossaan;-) heh heh. En siis lue kyseistä lehteä enkä ole mitenkään pätevä laukomaan mielipiteitäni, mutta jos lehden tyyli on tuota niin en taatusti ole mitään menettänytkään;-).

    Hei, oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa sinulle! Kiitos taas kivasta postauksesta ja ennenkaikkea runsaista kirjavinkeistä.
    Tuo ylimmäinen verhokappa on muuten ihana, tää tahtois tuota samaa sarjaa meillekin;-).

    VastaaPoista
  5. Kiitos Aamunkukka :) kirjavinkkejä mulla riittää... joka lähtöön ja fiilikseen :)

    Täältä saa: http://www.pikkukenguru.fi/long-island-marine-satamakaupunki-kangas-p-1906.html

    Ja ei se mikään New Haven ollut vaan Long Island.... :)

    VastaaPoista