perjantai 19. maaliskuuta 2010

Hyvää Minna Canthia!


Siinäpä tomera nainen !

Tasa-arvon vuoksi pieni kuriositeetti. Vilpittömänä ihmisenä, jolla on loputon usko markkinavoimien rehellisyyteen, luovutin niitä muutamaa rapakon takaista lehteä (edelleen odotettavia!) tilatessani sähköpostiosoitteeni.

Aamulla minua odotti kyselytutkimus Better Homes & Gardenilta.

Webbikyselyt on hauskoja, jos niitä lähestyy analysoidakseen kyselyn tekijän ennakkokäsitystä meistä kyseltävistä.

Ja jostain syystä olen varma, että SmartMoneyn lukijoilta (puhumattakaan autolehtien lukijoilta) ei kysytä:

Completely Unsatisfied = 1 // 2 // 3 // 4 // Completely Satisfied 5 // Does Not Apply to Me
My identity and development as an individual
The amount of time I have to make and nurture friendships
The amount of time I have to spend with my children/family .

Siis hyvää päivää! Tasa-arvo on kimurantti juttu ja sen toteuttaminen vielä kimurantimpi, kun sukupuolia erottavia tekijöitä on vähemmän kuin yhdistäviä. Mutta että tilaamani lehden (en kyllä muista tilanneeni BHGtä...) tuottajaa kiinnostaa, mistä osa-alueesta erityisesti tunnen syyllisyyttä. Auttaisiko lehden lukeminen siis poistamaan jotain näistä, kehittämään vaikka identiteettiäni haluamaani suuntaan

Joka suunta on siis mikä.... sehän se ongelma ihmisellä onkin, että eihän sitä etukäteen tiedä, mihin suuntaan pitää kehittyä, kun on vielä niin kehittymätön. Enkä tarkoita nyt käsivarsilihaksia. Niistä tiedän, ettei niitä ole kehittynyt. Minulla on roikkumistanko ovessa, enkä saa vedettyä kuin 0,5 leukaa.

Minna Canthin kunniaksi minulle ja muille: ei syyllisyyttä (tänään)! Ollaan täydellisiä joka hetki, ja pyörähdetään kaikille, jotka yrittää syyllisyydellä meitä manipuloida!
(Sinänsä tykkään lukea tuota nimenomaista Better Homes & Gardens lehteä siksi, että olen nainen. Siis osa lukunautinnosta tulee siitä, että tiedän pystyväni nauttimaan lehdestä, koska olen nainen, ja miehet ei samasta syystä pysty sen lukemisesta samalla lailla nauttimaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti