tiistai 6. huhtikuuta 2010

Alkukesää!


Tämän kuvan myötä (voisin toivottaa hyvää pääsiäistä, mutta koska se on myöhäistä, ja koska pupuja on erityisen paljon keväällä ja kesällä ) toivotan kaikille hyvää talven loppumista!

Sitäpä se on. Lumet sulaa, ja alta paljastuu uuden vuoden rakettien jämiä ja haravoita ja muita lumisateen yllättäessä keskelle pihaa jääneitä.

Jäät lähtee. Hyppäsin tänään jäälautalle meidän läheisessä joessa, jota puroksi kokonsa puolesta luullaan. Umplahdin lahjakkaasti takaisin hypätessä.

Polttelen viimeisiä kynttilöitä. Niitä, joita ei halua säilöä ensi talveen ja joita ei kuitenkaan tule kesällä poltettua.

Pakkasin kodinhoitohuoneesta talvivaatteet pois. Tai itse asiassa pesin ne ja ne ovat nyt valloittaneet saunan. Mikä ei sinänsä haittaa, vaikka olisivat siellä syksyyn asti; käymme saunassa juhannuksena ja se ollaan usein jossain muualla kuin kotona.

Pakkasin villahameet pois. Saappaat on vielä kaapissa, mutta luon niihin pitkiä ja intiimejä jäähyväiskatseita aina aamuisin.

Kaduilla pystyy jo juoksemaan pelkäämättä nilkkojensa puolesta. Sen sijaan liikkumattomaan tilaan tottuneet reidet ja selkä antoivat ymmärtää olevansa olemassa.

Niin että kyllä se on uskottava. Loppui se talvi! Keväistä ja alku....kesäistä viikkoa kaikille :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos sitä samaa! Mua vähän huolestuttaa se sauna. Täytyy aina ajatella että mitä jos tulee vieraita jotka haluaa muutamassa päivässä saunoa vuoden saunakerrat? :) Miten sitten suu pannaan? Hymyyn? :)

  Tia

  VastaaPoista
 2. Totta, vieraat! :D Onneksi kaapit pursuaa tilaa; takkeja sinne vaan joukkoon :)

  VastaaPoista
 3. Muuten; ajattelin, että oli kovinkin omaperäinen idea tuo kukat lasipurkissa. Kunnes luin sun blogia uudestaan; Marthahan se oli senkin hoksannut aikaisemmin...

  VastaaPoista
 4. Kukat ja maljakko! Hieno! Miten mulla meni aikaan hoksata, sitä en tiiä... mutta,salmiakki vaihtuu jasmin teehen! Kiitos!

  Tia

  VastaaPoista