keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Aurinko armas


Tyttöni soitti eilen ja sanoi " Äiti oikein pirskahtelen elämäniloa! Aurinko paistaa ja lumet sulaa! Onko sullakin paljon elämäniloa?"

Kuulustelin poikaa eilen enkun kokeeseen.

-Hurry up => Hurry up, lift Harry up!
-Shoot. Good goal. => Shoot good gown.
-Keep + cheap => I keep cheap sheep.

Tämän jälkeen kävin nukkumaan iloisella mielellä ja tartuin (ihan vain kuvia selatakseni..) Eva Braunin elämäkertaan. Karmeaa luettavaa.

Jännää. Natsien käyttäytymistä on joskus selitetty ihmisen halulla komformismiin. Samalla halulla selitetään muotia. Noin yhteiskuntarauhaa ajatellen olisi suotavampaa, jos ihmiset samastuisivat toisiinsa muodilla eivätkä toisiaan tuhoamalla.

-Ostit taas uuden muotilehden?
-Oli ihan pakko. Olen vähän lipsunut tuon kansainvälisen muodin seuraamisesta ja sillä lipsumisella voi olla tuhoisat vaikutukset yhteiskunnalle.

-Ostit taas uuden lyhyen / pitkän / vaalean / tumman kevättakin?
-Oli ihan pakko. Muotia on seurattava että elää.

-Tilasit sitten kaksi uutta sisustuslehteä? Unelmien talossahan ollaan asuttu vasta kaksi vuotta?
-Oli ihan pakko. Tyynyjen kuosia pitää päivittää ettei meistä ihmisistä tulisi hirviöitä.

Hatunnosto siis kaikille meille bloggaajille ja blogien lukijoille, komformismin toteuttajille ja laajemmalle saisi levitä (eikä kunniamerkitkään haittaa tekisi) ja kohta se kevätkin tulee !

4 kommenttia:

  1. Teidän Neiti on kyllä aito Positiivari;-) miten ihana kommentti!

    Hrrh, mä taidan lukea tuon Evan tarinan seuraaaksi-jos pystyn. Olen niin heikkohermoinen etten kertakaikkiaan pysty lukemaan tietyn rajan "ylittäviä" kirjoja- esim. "Oma taivas" kirja mulla on jäänyt kaksi kertaa kesken, en vaan pysty lukemaan sitä ahdistukseltani loppuun asti- ja nyt kun siitä on tehty leffaversio, tuskin pystyn sitäkään katsomaan.

    Mutta kerrothan mielipiteesi Evan kirjasta, kannattaako lukea vaikka historialliselta kannalta ajatellen?

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti lukea! Tykkään historiasta ja luen paljon aiheeseen liittyviä kirjoja, mutta mun täytyy ihan rehellisesti sanoa, että jotenkin nuo maailman tapahtumat tulee konkreettisemmiksi, kun lukee niistä naisen kautta. Naiselämäkerrat käsittelee historiaa mielenkiintoisemmasta tai inhimillisemmästä tai järkevämmästä lähtökohdasta kuin pelkkä taistelukohtausten kuvaaminen jne.

    Kaivan sulle sen teoksen nimen ja tekijän :)

    VastaaPoista
  3. Kirja oli Angela Lambert: Eva Braunin elämä. Lukuiloa :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos; tuon luen seuraavaksi;-).

    VastaaPoista