tiistai 31. toukokuuta 2011

Rantaa ja rentoutusta

Joka ikinen toukokuu, hyvissä ajoin ennen lomia, Martha Stewart lähettää kymmenittäin vinkkejä, miten rentoutua kesällä. Joka vuosi joukossa näyttää olevan samoja keinoja ja sitten muutama uusikin.

Jos joku niin Martha sen tietää (minulla itsellä on omasta rentoutumisesta vain hämärä käsitys :D) .

Jooga. Harrastin sitä aikoinaan paljonkin. Jossain vaiheessa koin liian suureksi ristiriidaksi sen, että ryntäsin joogahuoneeseen viimeisellä minuutilla, kun siellä vallitsi jo täydellinen rauha ja hiljaisuus ja keskittyminen hengittämiseen. Lopetin sen. Mutta aina välillä (hartioiden jumittaessa ja tutun sairastaessa pahaa issiasta) kaivan taidot esiin ja teen aurinkotervehdyksen muutamia valittuja kertoja. Miksei kesällä naapureiden iloksi.
Meditaatio. Aina välillä tulee öitä, jolloin huolet / liian myöhään nautittu kahvi / ulkoa kuuluvat omituiset äänet / hallitusneuvottelut / Sarah Palinin presidettikisaan lähtö / oman vaatekaapin toimimattomuus / kuivausrumpu, joka piippaa vesisäiliön täyttymistä / valvottaa kello kahden jälkeen. Kello kolme, kun on yritetty lukea tylsää kirjaa tai kuunnella Yle Puheelta Arkistojen helmiä eikä uni vain tule ja kohta pitää nousta, olen joskus yrittänyt meditoida. Sehän lieventää stressiä ja poistaa sairauksia ja oletettavasti voisi tuoda untakin. Eat, Pray, Love 'n mukaan voi päästä kokemaan ihmeellisempiäkin juttuja. Itselle on riittänyt se unen tavoittelu. Meditaatiossa tyhjennetään pää ja siinä käytetään apuna sanaa tai lausetta. Esim. hamsa (jonka muistaa siitä, että se on lähellä sanaa Hansa. ) Toistaiseksi en ole onnistunut tyhjentämään ajatuksia, en irrottautumaan ruumiista enkä edes saamaan unta. Mutta aina voi harjoitella, esimerkiksi kesällä.


Rannalla makoilu. Tähän joka kesä pyritään, mutta viikonloput vain häipyy. Katoavat kalenterista ennen kuin niitä on edes saavutettu. (Muistuttaa vähän palkkaa, joka kulutetaan ennen kuin se käy tilillä).

Erityisesti rannalla makoilu lasten, hyvän kirjan, hyvien ystävien ja hyvän syömisen kanssa. Että kaikki sujuisi, tarvitaan suunnittelua, rutiineja ja hyviä välineitä. Minua puhuttelee nuo kätevät peitot, joilla voi pelata. Tai joiden sisään voi pakata melkein mitä vain. Jotka toimii sateella ja paisteessa.Pihalla oleilu. Siis oleilu, ei puuhailu. Eroaa rannalla oleilusta siinä, että oven takana on kaikki ne mukavuudet, mitä ihminen saattaa itselleen kuvitella. Esimerkiksi makkaroita ilman hiekkaa.
Tähän olen tänä vuonna jo panostanut kukkien verran. Foreversummer (vai oliko se forever lasting) hortensia ja kaksi ruusuliisaa.

Koska monesti todellisuus eroaa kuvitelmista, rentoutusta on haettava pienistä palasista.

Yksi sellainen oli, kun eilen töiden jälkeen nälkäisenä ja nälkäisten lasten kanssa kävin ostamassa viuluopettajalle kukkia => käytiin kirjastossa hakemassa kuopukselle kaksi autokirjaa että jaksoi => seurata viimeisellä viulutunnilla => jonka jälkeen käytiin ostamassa valmista pitsaa => jota syötiin ulkona portailla rennosti ja helposti ja hyvällä ruokahalulla. Aurinko paistoi ja hortensia oli kaunis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti