sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Hyvä on hyvää




Kukat. Hyviä. Viime-'lumettomalta'-viikolta.




-Mitä leipää tuo on?
-Ruis-siemenkolmioleipää.
-Ei ole hyvää?
-Eiku on.  Sun ikäisenä katsoin kun äiti söi siemenleipää ja mietin, että voi raukkaa kun pitää tuommoista syödä. Eikä ranskista, mitä me lapset syötiin. Mutta nyt tämä maistuu hyvältä.
-Mitä sä sit teet?
-Viipaloin ja pakastan osan.
-Miks?
-Ei tule syötyä kerralla.
-Eli se ei ole hyvää.

Kahden juuston ja avokadon smörre:
Goudajuustoa pohjalle.  Sitten avokadon viipaleita, joiden päälle ripotellaan suola-pippuria ja sitruunamehun pisaroita. Viipale brietä. Päälle ruohosipulia. Leivän ja avokadon rakenteet täydentävät toisiaan ja juustot ovat aina hyviä.


Hummeri. Ei hyvää.



Unikonsiemenet leivonnaisissa? Hyvää.

 
 
Alice Munron kirja  Viha, ystävyys, rakkaus. Hyvä.
 
Ylläoleva kahvikuppi nautittiin lentokentän väljässä ja rauhallisessa kahvilassa. Sen jälkeen pakkauduttiin viimeistä penkkiä myöten täynnä olevaan koneeseen. Istuttiin koneessa ja katsottiin, kuinka ruumasta vedettiin kaikki laukut ulos ja etsittiin sitä matkatavaraa, jota ei oltu pakattu laukkuun vaan laatikkoon. (Mihin laukkuja tosiaan tarvitaan, kun matkatavarat kulkee kätevästi myös laatikoissa!)
 
Ilmassa luin kirjan tarinoista Nokkosen. Siellä pilvissä, jalat irti maasta mutta tiukasti vieruskavereiden välissä, yhden ohikiitävän hetken verran tajusin jotain elämästä. Jotain, joka muistutti makean latten ja sitruunaisen muffinsin makua aurinkoisena sunnuntaipäivänä hyvässä seurassa nautittuna. Mutta joka oli kuitenkin jotain ihan muuta. Kotona luin kertomuksen uudestaan. Ja vielä pari kertaa uudestaan. Tähdenlentoa ei voi napata kuin kerran, mutta kertomus muuttaa muotoaan jokaisella lukukerralla. Hyvän kirjan merkki.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus;-) tässä olivat mukana juuri ne kaikki hyvänmielen elementit. mitä tuohon enää lisäisi?

    Reipasta uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Tuleepa myöhään tämä mun vastaus....

    No, ehkä siihen mahtuisi muutamia juttuja vielä :) Mutta tuo Munro oli pysäyttävä. Suosittelen! Huomasitko hesarista jutun siitä Tarttin uusimmasta? Olen lukenut sitä, eikä nyt se ei ihan ahmimalla aukene, mutta on hyvin kerrottu. Ja tapahtumat ja hahmot jää pyörimään mieleen. Jos ei olisi niin paljon pakollista muuta luettavaa...

    Mukavaa ensi viikkoa! Nautitaan auringosta!

    VastaaPoista