keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Lähtemisen sietämätön keveysEnsin sitä ollaan intoa täynnä: kiitos kutsusta, totta kait. Seuraava puhelu: 'ollaan me tulossa', 'nähdään vain!' Sitten mennään.

Muutama päivä on ylibuukattu. Istumista ja kahvinjuontia. Sitä miettii menomatkan pituutta ja paluumatkan tuskaa. Ruuhkaa. Väsyneenä töihin menemistä. Ylitäyttä pyykkikaappia.

Eikö joskus voisi olla pääsiäisenä kotonakin ja keskittyä ... pääsiäiseen.

Mutta sitten sitä miettii kaikkia niitä, jotka ei lähde, vaikka pyhien pituus on jokaiselle vakio. Silloin tuntee itsensä voimakkaaksi ja voittajaksi. Me mennään, valittajat jää.

Matkan valmistelu on sinänsä tyhjentävä kokemus. Kirjaimellisesti. Nämä kirjat äidille, nämä vaatteet serkuille. Nämä ruuat pitää syödä ennen lähtöä. Kaapit tyhjenee kauniisti. Oulun kauppoja kierrellessä sitten taas ajattelee, että pitää tukea Suomea tasapuolisesti, kantaa kalliisti verotettuja euroja joka kolkkaan. Ja ostaa tyhjän tilan täyteen. (On niitä tosin huonompiakin syitä ostaa. Kerran ostin kokonaisen lahnan, kun kalamyyjä näytti niin yksinäiseltä. En edes tykkää lahnasta, perhe vielä vähemmän).

Tavaran kiertoliike ratkaisee. Ja kiertonopeus.

Mutta jäätielle me ei mennä. Pelotti jo lapsena ihan tarpeeksi.

2 kommenttia:

 1. Moi moi, jokos te ehditte lähteä?

  Lähtemisessä on muuten sekin hyvä puoli että on aina IHANA palata takaisin kotiin;-) ei ärsytä enää oman kodin villakoirat lattianrajassa tai tahraiset peilit tai silittämättömät vaatekasat; oma koti se on silti. Eli reissuun lähtö nimenomaan kannattaa jo tuon vuoksi!

  Ihan totta, matkailu avartaa ja olen niin samaa mieltä kanssasi; laita ihmeessä eurot kiertoon; kansantalous kiittää;-)

  Hyvää ja rentouttavaa matkaa, turvallisin mielin matkaan! Ja tietenkin, hyvää pääsiäistä, tänä vuonna talvisissa merkeissä!

  tv. Jaana ja pojanviikarit

  VastaaPoista
 2. Suunnittelu on aina mukavinta ja se hetki, kun lähdön saa onnistumaan, vieläpä suhteellisen aikataulussa. Ja reissusakin on mukavaa, voi syödä matkakarkkeja ja muuta mukavaa. Ja perillä näkee kivoja kavereita pitkästä aikaa. :) Takaisin tullessa on taas omassa kodissa. Eli oikeastaan se seuraava aamu on pahin, ja se on aika vähän.

  Hyvää pääsiäistä ei enää ehdi toivottaa, mutta hyvää lyhyttä viikkoa :)

  VastaaPoista