maanantai 6. elokuuta 2012

Shortcut



...to life; yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa jne.

*Uudessa työpaikassa! Kollegat ovat lomalla, itse laskeudun tähän ammatilliseen siirtymään pois hallinnosta sisällöntuottajaksi. Uusi kone; ei kuvankäsittelyohjelmaa; en ole sitä ensimmäisenä menossa pyytämäänkään; kuvaselitykset ohessa.

*Ville täytti 13 v. Halusi synttärilahjan (longboard) jo aamulla käyttöön; aikainen synttäriaamupala kello 8. Helpotti huomattavasti kuopuksen tarhaan lähtöä, kun koko perhe heräsi siihen aikaan.

*Viime viikolla käytiin mökillä mehustamassa; tuoretta mansikka-punaherukka-kirsikkamehua.

*K-market ei myynyt meidän vakkareita = croisantteja tai mud cakea => karjalanpiirakat (hyviä) ja suklaamousse -kakku (pahaa). Mud caken puute korvattiin sipseillä, jotka on päivänsankarin herkku nro 1.
Otto: saaks ottaa sipsii?
minä: sit kun oot syönyt murot.
Otto: nyt?
minä: ole hyvä! Hei, älä sit sano tarhassa, että söit aamupalaksi sipsiä, ok?
Otto: miks ei?

Todennäköisesti tarhassa tänään siis kertoillaan kesän kuulumisia; 'söin aamupalaksi sipsiä ja äiti sanoi, että ei saisi sanoa täällä.' Ehkä tarhatädit ymmärtää.

*Kangaskahviservetit !!

*Haava esikoisen kyynärpäässä: lonkkuili eilen Herttoniemessä, pimeällä, yhtäkkiä hiekkakasa ilmestyi eteen. Kyynärpää auki, polvi auki. Vaatteet pysyi onneksi ehjinä :/.

*Pikkumurot minulla kädessä:

minä: Otto, mitä haluaisit aamupalaksi sun ekana päiväkotiaamuna?
Otto: pikkumuroja!
minä: selvä!

*Lotta suoritti kaksi lukudiplomia; OP sai hyvästä historiaosaamisesta diplomin (=Historia -lehden vuosikerran) => jääkaapin ovessa.

*'Äiti, en nyt jouda imuroimaan, mun pitää mennä harjoittelemaan muffinsien piirtämistä' , kuva jääkaapin ovessa

*Jäätelöauton Legoland -tarjous; ei hyödynnetty ; liput edelleen jääkaapin ovessa.

*Keittiön lamppu vaihtamatta. Projekti ollut auki jo 5 vuotta, mutta uskon löytäneeni sen lampun, joka valaisee tarpeeksi ja ei ole järkyttävän ruma ja vieläpä siirrettävissä keskelle keittiön pöytää, joka on lampun paikaksi paljon loogisempi kuin tuo nykyinen vasen reuna.

*Tuulikellot ikkunassa: isä ja äiti kävivät n. 25 vuotta sitten Curacaolla. Toivat tuliaisiksi noita kelloja naapureille ja sukulaisille; myös minun isovanhemmille. Pappa kuoli, mummu kuoli. Minä sain 'perinnöksi' tuon kellorihmaston. Se roikkui muutaman vuoden olohuoneen ikkunassa. Heinäkuussa oli esikoisen rippijuhlat ja intouduin vaihtamaan olohuoneeseen verhot => tuulikello lähti kiertoon ja päätyi keittiöön.

Tuo kello on sinänsä mielenkiintoinen; kaksiulotteisena on aalto, kolmiulotteisena on spiraali. On käynyt mielessä, että mitä jos kaikki meidän nykyisin tuntemat aallot (ääni, valo jne) ovatkin spiraaleja, jossa ulottuvuus on jotain, mitä ei vain tiedetä.

Hyvä aloitus syksylle siis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti