maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kesää ja keittiötä

Katselin yksi aamu, kun kirkas auringonpaiste siilautui keittiön ikkunasta sisään ja kaunisti koko keittiön. Keittiö on minun mielestä yksi kodin tärkeimmistä huoneista, jos ei tärkein. Valo on myös tärkeää; meillä on ikkunat kahteen suuntaan keittiössä. Maksimoi valon määrän mutta kaappitilojen kustannuksella. Sehän toisaalta ei haittaa; onpahan materiaalia mistä valita, kun haluaa siivota kaappeja.

Viime viikon siivosin pakastinta. Aikomuksena sulattaa se, nyt kun lunta on vielä vähän jäljellä. Pakastimen sulatus ei onnistukaan päivässä. Ensin täytyy syödä sinne säilötty ruoka pois. Meillä ollaan syöty lihapiirakkaa, tortillaa ja makkaraa. Makkaraa löytyy vielä. Ja poroa. (Poron ymmärtää, jos sitä tulee puolikas perheeseen, jossa yksi tykkää mausta, kulutus on vähäistä. Makkaraa ostelen, koska siitä saa näppärän sunnuntai-illan välipalan höyrytettyjen kasvisten kanssa vieraille, jotka eivät tule syömään, mutta joilla on niin nälkä, ettei kahvikuppi riitä. )

Mutta keittiö on minun akilleen kantapää. Tai silmäterä. Tai omena silmässä. (Mitä ihmeen omenasotaa on harrastettu paikassa, jossa keksittiin sanonta apple in my eye! Silmäterän sentään ymmärtää; katsotaan jotain terävästi. Esim. sellaista, josta tykkää, kuten keittiötä. Mutta että omenoita silmissä, kuka käsittää!) Ensin haettiin inspiraatioita kuvista. Sitten tuli tyhjä hiljaisuus, kun keittiökeiju ei käynytkään yön aikana.Kerran kaivoin kaapista pöytäliinaa. Törmäsin valkoiseen todella kauniisti käsinkirjottuun, en tiennyt että minulla oli edes sellainen. Ajattelin sen liian hienoksi pöydälle noin 30 vuoteen. Laitoin ikkunaan.

Aamukahvit ja iltapäiväteet Kate & William kupista ja pitsiä ikkunoissa; tulee jotenkin _jalo_ olo :D


Nyt voi, kun tuo vesi onneksi vie lumen ja jään pois, todeta kuten vanhoissa Kotiliesissä:

Nyt on aika:

-sulattaa pakastin

-polttaa loput kynttilät

-erityisesti ulkotulet

-käyttää villahameita viimeisen kerran ennen kesäsäilytystä

-käyttää saappaita vihoviimeisen kerran. Ja taas uudestaan ja uudestaan.

-viedä untuvatakit pesulaan

-kaivaa juoksutrikoot kaapista ja miettiä, kuinka pitkällä kesä on, ennen kuin niihin mahtuu.

Hauskaa viikkoa! :D

2 kommenttia:

 1. Kuinka sä raaskit käyttää tuota mukia ihan arkenakin, hahaa, sulla taitaa olla niitä useampikin kaapissa;-)? Mä ehkä, ehkä uskallan sen kaivaa esille 29.4.; mutta varoen silloinkin.

  Saitpa muuten vaivattomasti todella kauniit verhot, hyvää siivouspalkkaa!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Raskin käyttää mutta en pestä. Liottelen sitä käyttöjen välillä. :) (yks on vain, mutta muuten keräilen kyllä teekuppeja...)

  Olen tyytyväinen itsekin siihen :) Toinen on valkoinen läpikuultava Ikeasta ohutta puuvillaa. Ihanaa valoa, vaihteeksi!

  VastaaPoista