perjantai 6. elokuuta 2010

Synttäreitä

Kesä loppuu elokuussa. Lievenämme tätä tuskaa tekemällä vihoviimeisen piknikin. Samalla on juhlittu serkkujen ja sisarusten niitä synttäreitä, jotka sattuu kesälle. Monta banaanikärpästä yhdellä iskulla.

Juhlien suunnittelu on lempipuuhaa. Ihan kolmikossa lukemisen lisäksi.

Tänä vuonna lastemme serkun äiti täytti 30 v. Siis vähän juhlallisempi juhla. Ei kuitenkaan niin juhla, ettei oma 37 v, pojan 11 v ja serkun 10 v siihen joukkoon mahtuisi.

Aloitettiin ideoimalla.

'Hiekkarannalla. Kuumaa. Teltta. Käsinsolmittuja silkkimattoja. Suuria tyynyjä. (Palvelijoita leyhyttelemässä niinen oksilla vieraita). Beduiiniteema?'

'Tai miten olisi ruotsalaisteema. Anjovista. Ikean tyynyjä. Löfbergin lilaa. Krokettia nurmikolla. '

Päädyttiin ruotsalainen beduiini -teemaan. Meidän takapihalla. *Teltta*, *mattoja*, *tyynyjä*, Frödingenin erilaisia kakkuja (tähdellä merkityt ei-pakollisia...). Ja niin edelleen. Suunnittelu on ihanaa!



Ilmapalloja uima-altaaseen! (Saisiko niiden sisään valoa.... sähkö ja vesi hmmm...)

Riisipaperivaloja roikkumaan ulos, paljon näitä!


Pöytäliinaksi jotain yksinkertaista. (Tuo servietin käsky on hauska. Lautasen eteen pöytään istahdetaan useimmiten ihan muissa kuin syöntitarkoituksissa :D )

Teltta. Tämä tai jotain vähän yksinkertaisempaa. Vähän...

Näkee ken näkee, mitä toteutuksesta tulee. Kun aikaa menee muuhunkin, kuin riisipalloketjun väsäämiseen.

Kuten 11 v synttäriaamuun.
'Äiti sähän muistat, että tykkään mudakakusta?' (Kaupat oli kiinni, Nesteen K-pikkukauppa myy vain mantelikakkua) 'Aattelin suklaakakkua, käviskö se?' 'Joo, just sitä tarkotin!' Ja niin sitten leivoin illalla suklaakakun. Takuuvarma resepti, joka on oikeasti muffiniresepti, mutta toimii piirakkana paremmin.
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1,2 dl kaakaojauhetta
Sekoitetaan keskenään.
125 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
Vatkataan, lisätään
2 kananmunaa
1,75 dl kermaviiliä (= 1 purkki, käytin maustamatonta jugurttia saman verran)
1 tl vaniljasokeria.
Yhdistetään jauhoihin.
Paistetaan 225 astetta n. 20 minuuttia.Koristellaan
0,5 pkt tomusokeria
0,5 rasia Philadelphia tuorejuustoa
50 g voita
ainekset vatkataan. Voi pehmeänä; muuten tulee rakeista.
Tuo Philadelphia tekee piirakasta aivan ihanan kakun. Mutta en jaksa tehdä kuorrutusta aina. Joskus laitan pohjan päälle pussillisen pähkinöitä; suklainen pähkinakakku. Tai mantelilastuja. Tai kuten eilen illalla; paistetun pohjan päälle murskattua dajmia. Sulaa siihen ihanasti. Kuva ei tee oikeutta :)
Hauskaa viikonloppua!







2 kommenttia:

  1. Ihanaa on se että on joku joka osaa suunnitella ja järjestää juhlia! Kokeillaan reseptiä. Kerrotaan tuloksesta. Jos tuli hyvä näillä taidoilla, muuten ei kuulu, ei näy :)
    Tia

    VastaaPoista
  2. Totta kait se on hyvää, enhän minä nyt huonoja ohjeita jakaisi :) T sormet-ihan-mustikassa ... :)

    VastaaPoista