torstai 24. maaliskuuta 2016

Vallan vaikeusValtuutetuille tehtiin kysely luottamustoimiin käytetystä ajasta, yhteistyöstä ja koetusta vaikuttamisen mahdollisuudesta. Vantaalla käytetään keskimäärin 10,2 tuntia viikottain luottamustoimien hoitoon. Omalla kohdalla ei riitä 10 tuntia. Normiviikossa on kolme kokousta ja harvoin kestävät alle 3 tuntia. Asioihin ja esityksiin tutustumiseen menee aikaa. Muutaman kerran kuussa on poliittisen sidosryhmän tilaisuus.


Jotkut harrastavat juoksua monta kertaa viikossa. Jotkut opiskelevat illat pitkät. Jotkut istuvat kokouksissa. Kuka mistäkin tykkää. Ja tehdä jaksaa vain jos tykkää.


Valtaa valtuutetut eivät kokeneet käyttävänsä. Mitä valta sitten onkaan, itselle tärkeiden asioiden edistämistä ehkä eniten. Ei valtaa valtuustossa tarjottimella jaella, että otatko, kiinnostaako. Jos asioita haluaa viedä eteenpäin, täytyy puhua, keskustella, kuunnella, kommentoida, joskus seisoa yksin ajatustensa kanssa. Helposti mikään ei etene, eikä niin nopeasti kuin itse näkisin välttämättömäksi. Demokratia on hidasta! Mutta ei kellään sellaista valtaa olekaan, että ilman työtä asiat etenee suit sait sukkelaan.


Pääsiäinen alkaa minulla Matteus-passiosta. Usein ollaan oltu autossa menossa pohjoiseen. Kirpeä ja kuulas keväinen ilta, istumisen puuduttavuus, ja silti aina yhtä pysäyttävä. Maallisesta irrottava. Kuten tämä kohta https://m.youtube.com/watch?v=at9cwCr1ITk

. O Schmetrz, hier zittert das gequälte Hertz.


Maallinen vallattomuus jää kyllä taustalle, kun miettii pääsiäisen valtaa.


Hyvää Pääsiäistä!


kuvan copyright JP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti