perjantai 21. joulukuuta 2012

Hyvän Joulun toivotuksia

Vuodet vierivät mutta joulutavat eivät muutu. Paitsi että muuttuvat. Olen rakastanut pipareiden kanssa väsäämistä jouluisin ihan loputtomasti. Ei ole haitannut pitkät työpäivät, aina pipareille löytyy aikaa.

Suhteeni piparkakun kanssa on ohi. (Ilman ei toki jäädä, tyttäreni väsäsi tänään pienet piparkakkutalot kavereilleen. Hyvin on traditio siirtynyt).

Joka joulu olen lähettänyt henkilökohtaisille sidosryhmille piparkakkuaiheisen jouluntoivotuksen. Nyt sitä ei alkanut syntyä. Nyt kun sen lähettää, ihmiset ovat jo poistuneet työsähköposteilta, eli olen myöhässä. Onnetton piparkakkurakkaus kun petit!

Ostin naistenmessuilta pronssisia tonttuja. Söpöjä mutta kovin pieniä (2 cm korkeus). Mihin ne voi yhdistää, että voi antaa jouluntoivotuksena? Piparkakkukuusen alle. Kuusi tehtiin tänään. Lopullisista kuvista se karsiutui pois.

Onni on tyttö, joka leipoo ja kuvaa joskus kovin epämääräiset ideat.

                                               
                                                        Tähän päädyttiin, ilman kuusta.


                                                                Kuusikas vaihtoehto

Back stage
 
Huomaa erilaiset kynttilät, tarkoitus luoda sopivan tonttumainen valo. Huomaa myös lumi, sehän on kylmää ja sulaa nopeasti lämpimien pronssitonttujen alla. Meillä oli Lotan kanssa hauskaa!
 

 
 
Puuhasteltiin näitä muistamisia myös tänään. Kori on rautaa ja täytetty haloilla ja sytykkeillä. Hortensiakin siinä on ja rusetti, ikään kuin esteettisenä lahjamaisena lisänä. Testattiin tätä käytännössä, hyvin paloi ulkotulena! Vielä paremmin paloi, kun mukaan heitti kynttilän jämän. Kori on Claes Olsonilta. Onhan halotkin itse tehtyjä esineitä..


Rauhallista Joulua kaikille!

3 kommenttia:

 1. Heissan,

  Sä olet kyllä suomalainen vastine Stewartin Marthalle, kuin sä keksit kaikkea tuollaista kivaa?! Tuo ulkolyhty on todella hyvä keksintö, ei voi muuta sanoa. Näillä pakkasilla nimittäin, aivan mahtava idea!

  Pienet piparkakkutalot ovat suloisia, itse ihailen niitä joka joulu mutten kuitenkaan saa tehtyä. Meidän tämänkin vuotinen piparkakkutalo on ihan koristeena, niitä kaupan valmiita Anna´s- systeemejä. Mutta ihan kiva että on edes jotain, kun syöntipiparit on sitten erikseen. On sulla ihana tyttö, yhdessä puuhastelu on muuten sitä parasta laatuaikaakin!

  Toivottavasti saan tämän viestin nyt lähtemään, kun olen tosiaan monesti yrittänyt eikä se sananvahvistuksen mokoma ole päästänyt minua eteenpäin;-) Hyvää ja rauhallista joulua sinulle ja perheellesi, kuullaan taas!

  VastaaPoista
 2. Haaa, ihanaa, täällä ei enää kummittele se sananvahvistaja ollenkaan;-) Tulet kuulemaan minusta useaaasti tästä eteenpäin! Hihii!

  ps. meillä on tänä iltana (ja yönä) kinkunpaistotalkoot. Jotta on aikaa taas päivitellä blogia siinä sivussa;-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista, se tuli perille, yritin poistaa sitä sanavahvistusta.

  Toivottavasti lahjan saajat tykkäävät, ainakin yksi kommentoi etsineensäkin ulkotulisijaa. :)

  Mutta Marthaksi minusta ei ole. Ideoita löytyy, erityisesti lomaviikon jälkeen :) mutta aika menee muualle.

  Tässä lomaviikossa on kyllä parasta ollut kiireetön aika, mitä ollaan vietetty lasten ja sukulaisten kanssa! Kun meidän normaaliviikkojen illat ovat aika tarkkaan kokouksissa ja harrastuksissa, usein molemmissa, niin tällainen hidas menemisen tahti on todellista luksusta. Ja kas, kotikin saatiin tänään joulukuntoon, kuten arvelinkin. Ilman stressiä :)

  Rauhallista joulua myös teille kaikille!

  VastaaPoista